dilbeek

Architectuur

Van de bestaande woning werden enkel de buitenmuren op het gelijkvloers behouden.

De vormgeving van de woning is strak en sober en, het nieuwe gabarit volgt het gabarit van de rijwoningen links aanpalend.

Om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten en ten volle gebruik te maken van de passieve zonne-energie wordt op de verdieping een volume ingeschoven dat grotendeels beglaasd is. De leefruimte van de woning kijkt zo uit op de ruime voortuin van de pastorijwoning rechts. Het gelijkvloers omvat een multifunctionele ruimte en een inkomzone. Bovendien is de nodige buitenruimte voorzien om het ontwerp, niet tegenstaande de beperkte bouwoppervlakte toch een luchtig karakter te geven.

Structuur

Het volume werd opgebouwd door een combinatie van bestaand metselwerk, staalstructuur en houtskelet, respectievelijk het gelijkvloers, de kijkdoos op de verdieping en het hellend dakvolume.