Knesselare

Architectuur

De bestaande woning werd uitgebreid met een nieuw volume in passiefhuisstandaard. Alle leef- en woonruimten werden ondergebracht in het nieuwe volume. Het bestaande volume wordt gebruik voor berging en werkruimte.

Het nieuwe volume bestaat uit een landelijk gabariet waar het beschikbare volume optimaal werd aangewend om de ruimtelijkheid van de woonruimten te versterken.

Het nieuwe volume omarmt de bestaande ruimte tussen schuur en woning. Hierdoor schermt het nieuwe volume de bestaande af. Het nieuwe L-vormige volume is sterk georiƫnteerd op het achterliggende landschap.

Structuur

Het nieuwe volume heeft een staalstructuur.De compacte knopen van structuur laten toe de zadeldakvorm in de leefruimtes zichtbaar te laten.

De structuur is aan de buitenzijde bekleed met houten sandwichpanelen, waarop een gevel- en dakbekleding met leien werd aangebracht. De structuur werd aan de binnenzijde ingepakt door middel van een voorzetwand bekleed met gipsvezelplaten.

Technieken

De woning wordt verwarmd en geventileerd met een balans ventilatiesysteem met lucht-water warmtepomp. Een voorraadvat van 500 l zorgt voor de nodige energie-buffering.