Lochristi

In Lochristi verbouwen we deze vrijstaande eengezinswoning tot een woning met ruimte voor de bewoners, contact met de tuin vanuit de leefruimte. En ook al zal het straatbeeld weinig veranderen, er is een grote veranderingen in de achtergevel en in de interne functies.

hedendaags comfort

De bestaande woning bestaat uit een hoofdvolume met twee bouwlagen en een flauw hellend dak. Ook is er een diepe achterbouw van drie garages en een bijkeuken. De achterbouw wordt gesloopt en zo bouwen we de gelijkvloers uit tot een kwalitatieve, hedendaagse en energiebewuste woonruimte. Ook op de verdieping komt een minimale uitbouw. Zo krijgt het geheel een hedendaagse comfort standaard en energiegebruik.

de veranderingen

De nieuwe uitbouw is minder diep en voorzien van drie grote raampartijen. Hier wordt het volledige dak structureel vernieuwd en opgehoogd. Bij het nieuwe volume op de verdieping nemen we de maximaal toegelaten bouwdiepte om zo een nieuwe slaapkamer en badkamer te voorzien. De oprit van de woning wordt verlegd naar de voordeur en ook de achterdeur komt in diezelfde zone. Hierdoor krijgt de linkerzijde een volledig groene tuinzone die rondom de woning loopt. Aan de rechterzijde waar de achterdeur zit komt de auto staanplaats.

Door de aanpassingen van dak en verhardingen vallen we onder de nieuwe hemelwaterverordening. Daarom gaan we op de overloop van de bestaande regenwaterput extra ruimte voor een open infiltratiezone voorzien.