Essene

Vrijstaande nieuwbouw eengezinswoning met kleine tuinberging in Essene.

De bouwheren van deze nieuwbouw kozen voor ROBUUST omwille van onze energiebewuste en innovatieve aanpak. Op het hellende terrein wordt uit praktische overweging een splitlevelwoning gebouwd.

De woning oogt als twee volumes die in elkaar ingrijpen, een lager volume aan de straatzijde, bekleed met rood-blauw parement en een hoger volume aan de achterzijde, bekleed met rood-blauw parement onderaan en betonpanelen bovenaan.

speels, ecologisch, energie efficiënt en waterbewust bouwen

Er wordt traditioneel gebouwd met gevels in snelbouwsteen, een isolatiepakket en bekleding met metselwerk of betonpanelen. De voorgevel van de garage en inkom, tuinberging en een deel van de achtergevel krijgen een bekleding van verticaal, houten lattenwerk.

Het bouwvolume heeft twee platte daken, net als de kleine tuinberging, waarop regenwater wordt opgevangen om te recupereren in de woning. De combinatie van de splitlevels en grote raamoppervlakken zorgen ervoor dat de woning veel licht en doorzicht heeft.

Ook werd er goed rekening gehouden met de oriëntatie zodat zonnewinst en oververhitting goed in balans zijn.
De driedubbele beglazing, omkaderd door een hout-aluminium frame helpen hier ook toe. Een warmtepomp wordt ingezet om de vloerverwarming van warm water te voorzien en een zonneboiler zorgt voor het sanitair warm water.