Catrie Drongen

De nieuwe woning ziet er langs de voorzijde een traditioneel volume metselwerk volume uit, maar niets is minder waar. Aan de zuidoostzijde van de woning is er op het gelijkvloers een glazen volume dat uit de woning springt en een zicht geeft op de naastliggende zwemvijver. Deze heeft een zeer specifieke vorm en omarmt als het ware de woning, dit om aan een totale zwemlengte van 25 lm te komen.

De openheid die dankzij dit raam gecreëerd wordt in de leefkeuken en inkom van de woning, wordt de rode draad in de woning. Via een ‘speeltrap’ met allerlei hoeken en kanten, wordt het licht tot in de zithoek getrokken. In de zichthoek zit op zijn beurt een raam naar het zuidwesten. Dit raam geeft uit op een terrasje naar de straatkant. Op die manier krijgt de zithoek wat extra privacy vanaf de straat. Dit grote raam is uitgerust met een vaste zonwering in de zomer. Het raam op het zuidoosten is uitgerust met een screen. De wandeling doorheen de woning gaat verder langsheen een klein bureauhoekje dat over de speelzone uitgeeft op een zuidoostelijk zichtraam. Hierachter bevindt zich de master slaapkamer met bijhorende badkamer.

De overige kinderkamers zitten half ondergronds en kijken via een lang bandraam uit op de noordwestzijde van het perceel. De bedden overlappen elkaar in de verschillende kamers, een speelse manier om meer ruimte te creëren in de kamers. De kamers zijn via ronde openingen met elkaar verbonden en speels ingericht.

De gehele woning is onderkelderd om voldoende ruimte te bieden voor berging en atelierruimte. Ook het washok is hierin voorzien.