Kinderatelier

In Drongen bouwde ROBUUST in de tuin van een eengezinswoning een nieuwe creatieve ruimte.

Ingegno en De Creatieve STEM zijn twee verschillende platformen die wetenschap en techniek toegankelijk moeten maken voor kinderen en hun ouders.
Ze creëren kansen om van kennis, wetenschap en techniek te genieten. Dit door materiaal aan te bieden en de kinderen zelf te laten ontwerpen, onderzoeken en werkstukken uit te werken. Zo willen ze een impact hebben op de houding van kinderen (en hun ouders) tegenover wetenschap en techniek.
Een plek waar maken centraal staat, ze promoot een maker mindset voor iedereen dankzij technisch knutselen.

 

Die plek gaf ROBUUST vorm. Het atelier verhuisde vanuit de woning naar een paviljoen in de tuin.
Het paviljoen is opgebouwd uit prefab kalkhenneppanelen van PUUR bouwen en is afgewerkt in een gladde minerale pleister.
De grote oversteek zorgt ervoor dat direct zonlicht buiten blijft, maar ook dat er extra overdekte ‘werkruimte’ ontstaat.
In de zomer kan het volledige raam als een accordeon open en blijft ook dan (zonder actieve koeling) het comfort gegarandeerd.
Vanuit het atelier heb je een mooi uitzicht op de open tuin. De perfecte plek voor een open geest en creativiteit.

Kalkhennep

Kalkhennep in combinatie met houtskeletbouw zorgen voor goede thermische eigenschappen.
Kalkhennep is een natuurlijk mengsel van hennephout, hydraatkalk, mineralen en water.
Het is een lokaal geteeld restproduct, waarmee je zonder toevoegingen van chemische stoffen een energie-efficiënt en gezond gebouw neerzet.

Groendak

Het gebouw is uitgerust met een groendak. Dit zorgt niet alleen voor een mooie integratie in de tuin, maar ook voor extra ‘warmtebuffering’ in de zomer.
Op die manier kan, samen met de vormgeving van de luifel en de thermische massa van de kalkhennep, het gebruik van een actieve koeling vermeden worden. Ook bij hoge bezetting.