Donald Desmet

Donald (°07/04/1972) studeerde in 1995 aan Ugent af als ir. architect en startte kort na zijn stage mozaiek vof op. In 2001 groeide mozaiek uit tot mozaiek ir. architecten, met Donald als zaakvoerder. In 2006 werd hij bovendien vennoot-gedelegeerd bestuurder van de multiprofessionele architectenvennootschap signum+ architecten, waar hij reeds 9 jaar als architect-projectleider werkzaam was.

In 2013 richtte hij samen met Els hun architectenbureau op:

ROBUUST architectuur & onderzoek

Een vennootschap die niet enkel de verderzetting van de activiteiten van mozaiek is, maar vooral een onderzoeksluik naar innovatieve duurzame vormen van bouwen inhoudt.

Verder is Donald werkzaam bij technum, waar hij in 2008 afdelingshoofd technische uitrustingen en duurzaam bouwen werd. Vanaf 2010 was hij zetelverantwoordelijke voor het filiaal in Gent. Sinds 2014 trekt hij er de business development in Sport & Leisure Infrastructure, met het toekomstige nieuwe Heizelstadion in Brussel als voornaamste project.

Sinds 2009 is Donald ook gastprofessor aan de vakgroep architectuur & stedenbouw van de universiteit Gent, waar hij het vak ‘Technische Installaties in Gebouwen’ doceert. Tot slot zetelt Donald nog als jurylid in verschillende ontwerpwedstrijden en architectuuronderscheidingen én is hij een gewaardeerd spreker op studiedagen over uiteenlopende thema’s.

 


donald@robuust-ao.be
http://be.linkedin.com/in/donalddesmet