Djemba

Djemba is de plaatselijke jeugdvereniging in Bachte-Maria-Leerne (een deelgemeente van Deinze). Voor hun nieuwe lokalen kozen we de plek, dichtst tegen de bestaande bossen en moerassen op het terrien. Op die manier staan ze het verst ingeplant van de bestaande lokalen, die heringericht zullen voor een andere vereniging én de naastliggende camping.

We ontwierpen een volledig circulaire structuur, met repetitieve houten spanten. Een lichte structuur op een lichte fundering in schroefpalen. Dit vereenvoudigt de werfinrichting achteraan op het terrein en beperkt ook de langetermijnimpact van het gebouw.

We kozen voor een ronde vorm, met een centrale ontmoetingsplek (en vuurschaal 😉 ) waar briefings, toneeltjes en andere kunnen gebracht worden. Alle lokalen kunnen onderling met elkaar verbonden worden door schuivende wanden te openen of te sluiten. Sanitair en bergingen zijn afzonderlijk met eigen buitendeuren voorzien. Dit verhoogd de flexibiliteit van de lokalen en zorgt er tegelijk voor dat er geen gebouwde oppervlakte verloren gaat aan circulaitie.

Op het westen wordt een grote overdekte speelruimte/inkomzone voorzien. Een rood pad brengt de kinderen en hun bezoekers tot bij het rode terras.
Ook binnenin is de vloer rood ontworpen. De binnenstructuur is in naturel hout voorzien. De buitenstructuur (ook hout) wordt donker gebeitst.

Dit ontwerpvoorstel werd helaas niet weerhouden.