Oostakker

Wanneer je kan wonen in een eikenbos wil je wakker worden met prachtig zicht en licht. Deze nieuwbouw eengezinswoning met 3 slaapkamers, unieke zichten en veel licht wordt in mei opgestart.

Het perceel is gelegen langs de gemeenteweg, de nieuwe woning bestaat uit een traditioneel bouwvolume. De buitenmuren in grijze parementsteen, een leien zadeldak dat wordt doorbroken door een houten volume in latwerk. In het houten volume bevindt zich een dakkapel, die de bovenverdieping ruimer en bruikbaarder maakt, en in een uitbreiding voor de keuken en de werkruimte.

licht & natuur

In het ontwerp valt de bijna volledig beglaasde patio direct op. Deze zal licht binnen trekken in de volledige woning en de relatie tot de omgeving versterken. Boven de keuken is een vide zodat ook tot in de dieperliggende badkamer voldoende licht en zicht op het bos is. Verdere raamopeningen werden zorgvuldig geplaatst om gekozen zichten op de omgeving te accentueren.  Met respect en liefde voor de omgeving werd de woning ontworpen en zijn materialen gekozen. Er werd veel aandacht besteed aan de oriëntatie om het natuurlijk licht binnen trekken,mooie zichten te accentueren, zonder afbreuk te doen aan de privacy van de nieuwe bewoners.