Veer Drongen

Op de kop van een huizenrij, vlak aan het water en het dorpsplein, werd een oude arbeiderswoning omgetoverd tot hedendaagse woning met loft karakter. De woning beschikt over een erg beperkte tuinoppervlakte, die grotendeels bebouwd is met een berghok en overdekte fietsenstalling. Op de verdieping van de woning is een dakterras ingericht, deze heeft een prachtig zicht op de omgeving.

Om te voldoen aan de noden van dit nieuw samengesteld gezin, is de woning opgedeeld in 3 zones/verdiepingen. Op het gelijkvloers bevinden zich berg- en functionele ruimtes, een inkom en de extra slaapkamer(s) voor tijdelijke logement. Op de eerste verdieping is de volledige leefruimte en keuken ingericht, met magnifiek zicht over de Leie en de oude abdij van Drongen. Op de tweede verdieping, onder het dak, is een ruime slaapkamer met hobbyhoek en badkamer ingericht.

Er werd zowel uit financieel, als ecologisch oogpunt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van recuperatiemateriaal (trap, keuken, sanitaire toestellen…). Zo werd het ontwerp verschillende malen aangepast naar ‘preloved’ interieurpareltjes.