LOKEREN

De uitbreiding van de bestaande werkplaats in de Brandstraat te Lokeren is opgeleverd en bestaat uit:

een werkplaats

De extra werkplaats voor de verwerking van roestvrijstaal en van aluminium. De stalen spanten van de nieuwe hal hebben de bestaande kolom op de langse zijgevel gemeenschappelijk. Omdat de verwerking van staal niet compatibel is met deze van RVS en aluminium blijven beide hallen sterk van elkaar gescheiden. Daarom is tussen beide werkplaatsen een tweetal verbindingsdeuren en een poort voorzien. In de nieuwe werkplaats is een poort  voor levering aan de kopse gevel en een poort voor intern transport in de langse zijgevel.

een showroom voor umbris

Als vaste elementen werd de stalen trap en de trapleuning door MEBO zelf gemaakt. Daarnaast bleef de staalstructuur in het plafond zichtbaar, dit samen met de vinradioatoren krijgt de showroom een industriële look. De grote glaspartij geeft uit op de vijver die vergroot werd. Om zon-overlast te voorkomen werd een lange Umbris zonnewering geplaatst.
Ook alle stalen elementen werden door Mebo gemaakt zoals de trap en de trapleuning.

uitbreiding van de kantoren

Op de verdiepingen zijn er extra kantoren en een polyvalente zaal waar lezingen en opleidingen zullen doorgaan. Om de uniformiteit op het verdiep te garanderen werd dit met dezelfde afwerking van de bestaande kantoren gedaan. Alle kantoren zijn voorzien van klimaatplafond die de koeling en verwarming voorzien.
De polyvalente zaal is voorzien van een mobiele wand die de zaal in 2 kan opdelen en hierdoor ook optimaal benut kan worden.

Visueel is de uitbreiding een geheel met het bestaande gebouw: dezelfde materialen worden als afwerking gebruik.