meise

Architectuur

Deze vrijstaande villa in Meise is visueel opgebouwd uit 2 volumes. Een laag basisvolume in natuursteenmetselwerk, dat garage en leefruimtes herbergt en een overkragend bovenvolume in vlak pleisterwerk. Op deze verdieping zijn alle nachtruimten voorzien.
Als reflectie van dit bovenvolume is ondergrond een keldervolume terug te vinden, met plaats voor technische ruimte, wijnkelder en polyvalente speelruimte. Deze ruimte is door middel van een horizontaal raam op maaiveldniveau, voorzien van daglicht.

Structuur

De ruwbouw is in traditioneel metselwerk met predallen gebouwd. Om tot een passief volume te komen worden de wanden ingepakt met PUR. De dakplaten worden in plaats van met predallen en bijkomende isolatie, uitgevoerd in lichte sandwichpanelen. Deze panelen – traditioneel gebruikt in de diepvriessector – zijn samengesteld uit 2 staalplaten, met tussenin 20cm PUR. Ze zijn door het verminderde gewicht en materiaalgebruik een duurzame variant voor niet of weinig belastte daken.

De overgrote oppervlakte van de woning is onderkelderd.

Technieken

De woning is vanwege het hoge gewenste comfort voorzien van traditionele condensatieketel gekoppeld aan de vloerverwarming. Het zwembad wordt verwarmd met een warmtepomp.